Reklamaatio, palautukset ja ostoksen peruuttaminen

Etenkin reklamaation yhteydessä on erittäin tärkeää, että palautettava tuote pakataan asianmukaisesti, jotta se ei vahingoitu kuljetuksen aikana. Jos näitä ohjeita ei noudateta, emme hyväksy tuotteen palautusta tai reklamaatiota.

Reklamaation tehneen asiakkaan on todistettava, että tuotteessa on vika. Siksi viallinen tuote kannattaa säilyttää. Ilmoita meille rasian pohjassa oleva koodi, jotta voimme auttaa sinua.
xqs.com myöntää kaikille tuotteille kuuden kuukauden takuun.

Suosittelemme, että asiakas tarkistaa tilauksen vastaanottamisen yhteydessä välittömästi, että toimitettu paketti sisältää oikeat tuotteet ja että ne ovat virheettömiä.
xqs.com vastaa vahingoittuneiden ja virheellisten tuotteiden sekä reklamaatioiden palautukseen liittyvistä kuluista. Jos reklamoidusta tuotteesta ei löydy vikaa, voimme veloittaa tietyissä tapauksissa maksun sen käsittelyyn liittyvästä työstä.
Jos asiakas ei ole noudattanut ohjeita, reklamaatiota ei välttämättä hyväksytä.

Jos olemme vastaanottaneet ja käsitelleet reklamaation, mutta asiakas ei vastaa puheluihin, tekstiviesteihin tai sähköposteihin, hävitämme tuotteen kahden kuukauden kuluttua. Asiakas menettää samalla mahdollisuuden saada hyvitystä.