Nu blir det nya namn på våra produkter!

Det är dags för nya namn på XQS produkter. Vi har under jul jobbat med ett nytt namn på Pipe Candy som är en mycket populär smak på vitt snus. Dessutom kommer vi att gå från uttrycket Light till 4mg/Pouch för att märka ut våra produkter med mindre nikotin.

Tanken är att det ska bli lättare för dig att förstå våra snuspåsars smak och styrka. Vi blir lite mer specifika med namnen på produkter skulle man kanske kunna säga.

Pipe Candy snuspåsar blir Soft Toffee

Pipe Candy skulle kunna översättas som pipgodis. Det här har varit ett populärt alternativ bland de som köper snus online. Men namnet har kanske inte riktigt fört fram smaken på bästa möjliga vis. På grund av detta så byter vi nu namnet till Soft Toffee som vi tror kommer att ge en bättre bild av vad det handlar om.

Precis som allt vitt snus i vår kollektion här på XQS så missfärgar Soft Toffee påsarna inte dina tänder. De har också en form som är lätt att få under läppen utan att detta syns eller stör. Du kan välja mellan 8mg styrka eller 4mg som är samma som det vi hittills har kallat för Light.

Light uttrycks nu som 4mg per påse

Om du inte vill ha nikotinfritt snus men helst väljer en svagare variant så är det Light som gäller för dig. Vi har tidigare kallat våra snuspåsar med lågt nikotininnehåll för Light men nu kommer vi att ge dem ett mer specifikt namn.

När det är lightsnus så står det 4mg/Pouch i produktbeskrivningen. Det betyder alltså att varje påse har en nikotinhalt på 4 mg per påse. Då vi kan introducera nya produkter längre fram så kommer du enkelt att se precis hur light en ny lightsnus-produkt är.

För dig som ska börja med snus för första gången så rekommenderas ju lightsnus som bästa alternativet. Det är inte så konstigt med tanke på att starkare snus kan bli lite för mycket då du inte ens har varit rökare tidigare.

Då du ser på vitt snus hos oss kan du alltså välja 4 mg eller lägre nikotinhalt om det blir aktuellt. Detta är samma sak som lightsnus!

För dig som kanske vill byta rökning mot snus eller som har snusat ett tag så kan starkare snus vara ett bra alternativ. Då kan du välja 10 mg per påse. När du klickar in på våra snuspåsar med nikotin så ser du i produktbeskrivningen vilka styrkor som är möjliga. 4 mg är samma sak som Light och 10 mg är samma sak som Strong snus!

Det händer mycket på XQS just nu

Utöver att vi har jobbat med nya namn för produkter så att det ska bli enklare för dig att förstå smak och styrka så kommer vi snart att lansera ny design på dosorna. Det här är ett spännande arbete där vi precis som med namnet på produkterna vill jobba mer med produktidentitet och tydlighet.

Det är ju inte bara själva påsen och dess form och smak som har betydelse. Vi vet att du uppskattar en fin snusdosa som känns attraktiv att ha i väskan, fickan eller kanske framme på skrivbordet.

Snusutvecklingen går liksom allt annat framåt och det ska givetvis avspeglas i dosornas design. Det ska vara roligt och uppfriskande att snusa och då tycker vi att dosan ska vara med och skapa den goda känsla som du kan få när du väljer rätt.

Håll utkik här på vår butik och se vad som händer. Dessutom kanske vi ska passa på och tipsa dig om att spara den dosa du redan har om du gillar designen. När vi byter ut till ny design så blir de äldre versionerna samlarobjekt för dig som hänger med i XQS produktutveckling!

Trustpilot